Salvador Puga va conèixer Joan Tomàs el 1940 a la Parròquia de Sant Pacià, on Tomàs dirigia, des de 1923, el Cor d’Homes dels Lluïsos de Sant Andreu de Palomar, que més endavant es convertiria en la Capella de Música de Sant Pacià, i que finalment esdevindria l’Orfeó Lluís Millet.
Puga va fer estudis de piano, harmonia, contrapunt i composició sota el mestratge de Joan Tomàs.
Del seu mestre, va dir: “Donava la impressió que havia nascut per això i, per tant, tant era que fossin grans com petits (els alumnes). Als grans ens tractava d’una manera i als menuts els tractava d’una altra manera, però sorties satisfet d’aquelles classes de música amb el mestre Tomàs o d’haver cantat amb ell; t’hi trobaves bé, no t’hi trobaves cohibit, allà”.
L’any 1944 el Cor d’Homes dels Lluïsos de Sant Andreu de Palomar va guanyar el primer premi en el Concurs d’Intepretació del gran aplec Pasqual -compartit amb els Lluïsos de Gràcia-.
Aquell mateix any Puga va esdevenir subdirector de la Capella, ajudant en la tasca de direcció al mestre Tomàs. A partir d’aleshores, ambdós músics plegats van protagonitzar una intensa activitat musical, organitzant diversos concerts i participant en actes com l’Aplec d’Orfeons a Montserrat de 1951.
Salvador Puga també va ser un dels intèrprets principals de l’acte sacramental El Colmenero Divino (amb lletra de Tirso de Molina i música de Joan Tomàs), juntament amb altres persones, com un altre membre de la família Puga, Sebastià.
D’altra banda, un altre Puga, Domènech, cosí de Salvador, també va col·laborar amb Joan Tomàs en el camp de la composició, especialment amb la gran obra coral titulada Pastoral (amb lletra de D.Puga i música de J.Tomàs), estrenada amb gran èxit per l’Elenc Dramàtic del Centre Sant Pacià l’any 1944.
Salvador Pugava ser entrevistat al programa de Catalunya Ràdio Vistes al mar dedicat a Joan Tomàs i conduït per Xavier Chavarria, el 13 de juny de l’any 2008.
