Josep Jordi Llongueres, Lluís Maria Millet, Antònia Sancristòfol i Joan Tomàs. Madrid. Abril, 1950. Família Joan Tomàs, J.J. Llongueres, Marició Roch, Isabel Loras, Lluís M Millet, en una sortida a Girona. 5 de novembre de 1950. CEDOC Aplec d’orfeons a l’Ametlla del Vallès. Masia de Can Millet. Joan Llongueres i Badia, Joan Tomàs i Parés, Lluís M Millet i Josep Jordi Llongueres i Galí. 1952. CEDOC Estrena de l’”Stabat Mater” de F. Poulenc. Francis Poulenc, la solista Jacqueline Brumaire, Fèlix Millet, Josep Jordi Llongueres, Lluís M Millet i Joan Tomàs. Palau de la Música Catalana. 8 de novembre de 1958. Foto Frangulí. CEDOC Actuació als jardins de Senya Blanca, IV Festival de Música de s’Agaró, Platja d’Aro. Lluís M Millet, Joan Tomàs i Josep Jordi Llongueres. 25 de juliol de 1959. Foto Frangulí. CEDOC
Fill de Joan Llongueres i Badia.
Va començar els estudis de solfeig amb el seu pare i amb Rosa Puig, a Terrassa.
El 1918 es va traslladar a Barcelona i va continuar els estudis de solfeig amb el mestre Joan Tomàs.
Anys més tard, després d’una extensa carrera com a músic i pedagog, comparteix la sotsdirecció de l’Orfeó Català amb Joan Tomàs, del 1946 al 1966, llavors dirigit pel mestre Lluís Maria Millet i Millet.
Junts, doncs, van preparar obres com la Passió segons Sant Mateu de J.S.Bach, la Novena Simfonia de L.v.Beethoven, la Missa Solemnis de L.v.Beethoven, el Rèquiem de G.Fauré, l’oratori Elies de F.Mendelssohn, el Rèquiem de W.A.Mozart i l’Stabat Mater de F.Poulenc, entre d’altres i amb gran èxit com es pot veure en els retalls de diaris de l’època i en les fotografies de l’apartat sobre l’Orfeó Català d’aquesta web, així com en els fons del CEDOC (Centre de Documentació de l’Orfeó Català).
Josep Jordi Llongueres i Joan Tomàs van treballar junts en moltes sortides, viatges, assajos, concerts, reunions, celebracions… que requeria el mestratge i direcció de l’Orfeó Català, i també, ja fora d’aquest, van compartir trobades d’Orfeons i concursos, entre altres actes.
D’altra banda, en Josep Jordi Llongueres es va casar amb la Marició Roch, germana gran de la Montserrat qui més tard seria la dona del fill mitjà de Joan Tomàs, l’Antoni, de manera que Josep Jordi Llongueres i Joan Tomàs també tenien una relació familiar.
Altrament, el mestre Tomàs va realitzar missions de recerca per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya amb Joan Llongueres i Badia, amb Bartomeu Llongueres i Galí, i amb Joan Llongueres i Galí, és a dir, amb el pare i els dos germans de Josep Jordi Llongueres.
